Kantaron Yağı 250 ML

119,90 

Ürün Adı : KANTARON YAĞI (ST. JOHN’S WORT OIL)

Botanik Adı: Hypericum Perforatum

INCI Name: Hypericum Perforatum Flower Oil

Dolum : 250 ML

Cas No: 84082-80-4

Üretim Yöntemi: Distilasyon 

İçindekiler : %100 KANTARON YAĞI

KANTARON YAĞI

KANTARON genel özellikleri ve BİLEŞİMİ

Genel olarak Hypericum türleri yapraklarındaki nokta şeklinde şeffaf yağ bezelerinden dolayı bindebir delik otu olarak da bilinmektedir. Anadolu’da elliden fazla Hypericum perforatum Anadolu’da oldukça yaygın bir türdür. Halk arasında çiçekli dallarının zeytinyağı

İçin’de ve güneş ışğına maruz bırakılarak maserasyonu ile hazırlanan Kantoron yağı yara iyi edici olarak kullnılmakatadır. Yağın rengi Bir pigment olan hiperisinden dolayıdır. Bitkinin aşırı kullanılması ve kullanım sonrası güneş ışığına maruz kalınması durumunda

Hiperisinden dolayı fotosensitizasyona neden olur. H. Perforatum’un yaprakları ve çiçekli dal uçları özellikle son yıllarda antidepresan etkilerinden dolayı Dekoksiyonun tedavisinde kullanım amacıyla pyasada bulunmaktadır. ABD’de tentür ve sulu ekstre halinde gıda desteği olarak yağı maseratı haricen kuru ekstresi

İse kapsül ve tablet halinde kullanılmaktadır. Sarı kantaron ekstresinin insanlardaki antideprasan etkili klinik deneylerle gösterilmiştir. Sarı Kantaron kateşik tanenProantosiyanidinler flavonoitler ( hiperozit rutin kersetin ) biflavonoitler ( biapigeninler ) floroglusinol türevleri ( hiperforin ) uçucu yağ naftodiantronlar ( hipersin ve psödohiperisin ) ksantonlar stroller vitaminle ( A ve C ) taşır

Hypericum perforatum bitkisinde, hiperisin ve psödohiperisin gibi bileşikler bitkinin %0.05-0.3 ünü oluşturan karakteristik bileşenleridir. Bunun yanında bitkide %0.9-5.0 oranında hiperforin ve adhiperforin ile yaklaşık %4 kadar çeşitli flavonoid türevi bileşikler bulunmaktadır.

Bileşiminde eterli uçucu yağ, flavonlar (Rutin, Querzitin, Hyperosid), reçine, tanen, Pholabaphene ve Rhodan etken maddeleri de bulunmaktadır.

0/5 (0 Reviews)

Ek bilgi

MARKA

Hekimhan

ÜRÜN ADI

Kantaron Yağı

İNGİLİZCE ADI

St. John's Wort Oil

BOTANİK ADI

Hypericum Perforatum

CAST NO

84082-80-4

ÜRETİM TEKNİĞİ

Distilasyon

MOLEKÜLER YAPISI

Uçucu Yağ-Essential Oil

AĞIRLIK

250 Ml

KOLİ ADETİ

12

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.