Bitkisel Yağlar

Polimerler için potansiyel bir hammaddedir çünkü yağ asidi molekülleri, polimer yapı taşları görevi görecek şekilde modifiye edilebilir. Bitkisel yağları polialdehitlere dönüştürmek için hidroformilasyon ve polialdehitleri poliollere, poliasitlere ve poliaminlere dönüştürmek için müteakip kimya gibi kimya için katalizör sistemleri geliştirmek için çeşitli projeler mevcuttur. Bitkisel yağ moleküllerine fonksiyonel gruplar eklenerek bitkisel yağın reaktivitesi artırılarak potansiyeli oluşturur.

Bitkisel yağlar , sebzeler, kabuklu yemişler veya tohumlar gibi bir bitki kaynağından elde edilir. Yemeklik  yağlar genellikle yemek pişirmede, salata sosu olarak , margarin ve ekmeğe sürülen yiyeceklerin üretiminde ve fırıncılıkta kullanılmaktadır. Geçtiğimiz 100-150 yıl boyunca, bitkisel yağların üretiminde ve tüketiminde önemli bir artış olmuş ve bu artan tüketimin olası sağlık etkileri konusunda geniş bir tartışmaya yol açmıştır.

Farklı bitki yağları, yağ asidi bileşiminde önemli farklılıklara ve ayrıca fenoller, steroller, tokoferoller ve skualen dahil olmak üzere gliseridik olmayan içerikte farklı bileşimlere sahiptir , ancak bu besinler büyük ölçüde işleme ve saklama koşullarına bağlı olarak değişir.

Bitkisel yağlar , tohumlardan veya meyvelerin diğer kısımlarından elde edilen yağlardır . Hayvansal yağlar , bitkisel yağlardan olan karışımlar arasında trigliseridler . Soya fasulyesi yağı , üzüm çekirdeği yağı ve kakao yağı , tohumlardan elde edilen yağlara örnektir. Zeytinyağı , hurma yağı ve pirinç kepeği yağı , meyvelerin diğer kısımlarından elde edilen yağlara örnektir. Genel kullanımda, bitkisel yağ , yalnızca oda sıcaklığında sıvı olan bitkisel yağlara atıfta bulunabilir. Yağlar genellikle yenilebilir; Esas olarak petrolden türetilen yenilebilir olmayan yağlara mineral yağlar denir .

Doğal Yağlar Yağa daha ucuz, daha düşük, zararlı veya gereksiz madde (ler) inin doğasını ve kalitesini etkileyebilecek şekilde eklenmesi olarak tanımlanabilir. Uluslararası kurumlar, dolandırıcılığı tanımlayarak, bitkisel yağda küresel ticaretin daha iyi kontrol edilmesini amaçlayan dolandırıcılıkla mücadele yönetmeliklerini yürürlüğe koyuyor ve böylelikle güvenilir, hızlı, basit, hassas ve doğru analitik yöntemlere olan ihtiyacı pekiştiriyor.

Doğal Yağlar

Halihazırda, yağlar saflaştırılabilir ve yine de yönetmeliklerle belirlenen normal bileşim aralıkları içinde kalabilir. Bu nedenle, petrol ürünlerini taramak ve karakterize etmek için analitik teknikler geliştirmeye devam etmek gereklidir. Hedeflenmemiş spektroskopik yöntemler ve hedeflenen kromatografik yöntemler genellikle bu amaçla kullanılır, ancak diğer biyomoleküler, fiziksel, ve bitkisel yağların tağşişini tespit etmek için termal teknikler giderek daha fazla uygulanmaktadır.

Bu bölüm, doğal yağlar tağşişin saptanmasındaki güncel gelişmeler ve eğilimler hakkındaki son yayınları gözden geçirmektedir. Seçilen bitkisel yağlar; zeytinyağı, fındık yağı, hurma yağı, ayçiçek yağı, soya yağı, argan yağı, hindistancevizi yağı, susam yağı, kabak çekirdeği yağı ve yerfıstığı yağıdır. Saptama sınırları (LOD’ler), tekniğe, bitkisel yağa ve saflık bozucu maddeye bağlı olarak% 0.05 ile% 10 (h / h veya a / a) arasında değişir.
Trend, gelişmiş teknolojiler ve saflığı bozucuları karakterize eden hedef moleküllerin daha iyi bilinmesi nedeniyle daha düşük LOD değerlerine yöneliktir. fındık yağı, hurma yağı, ayçiçek yağı, soya fasulyesi yağı, argan yağı, hindistancevizi yağı, susam yağı, kabak çekirdeği yağı ve yer fıstığı yağı. Saptama sınırları (LOD’ler), tekniğe, bitkisel yağa ve saflık bozucu maddeye bağlı olarak% 0.05 ile% 10 (h / h veya a / a) arasında değişir.

Trend, gelişmiş teknolojiler ve saflığı bozucuları karakterize eden hedef moleküllerin daha iyi bilinmesi nedeniyle daha düşük LOD değerlerine yöneliktir. fındık yağı, hurma yağı, ayçiçek yağı, soya fasulyesi yağı, argan yağı, hindistancevizi yağı, susam yağı, kabak çekirdeği yağı ve yer fıstığı yağı. Tespit sınırları (LOD’ler), tekniğe, bitkisel yağa ve saflık bozucu maddeye bağlı olarak% 0.05 ile% 10 (h / h veya a / a) arasında değişir. Trend, gelişmiş teknolojiler ve saflığı bozucuları karakterize eden hedef moleküllerin daha iyi bilinmesi nedeniyle daha düşük LOD değerlerine yöneliktir.

Bitkisel Yağ Üretimi

Bitkisel yağ üretim süreci, yağın bitki bileşenlerinden, tipik olarak tohumlardan çıkarılmasını içerir. Bu, bir yağ değirmeni kullanılarak mekanik özütleme veya bir çözücü kullanılarak kimyasal özütleme yoluyla yapılabilir . Ekstrakte edilen yağ daha sonra saflaştırılabilir ve gerekirse rafine edilebilir veya kimyasal olarak değiştirilebilir.

Kampanyalar

İndirim Fırsatı

Çok-Satanlar

Bitmeden Al!

Cilt-Bakımı

Güzellik Deposu

Bitkisel-Yağlar

Doğal Çözümler

Bitki-Çayları

Hep Formdasın

Takviye-Gıdalar

Güç Kat Kendine

Vitamin-ve-Mineraller

Vücudun İhtiyacı

Kozmetik-Ürünler

Doğal Güzelleş

Parfümler

Doğru Frekans

Bitkisel Yağlar

Bitkisel Yağlar

Bitkisel Yağlar 2 gruba ayrılır. Sabit Yağlar ve Uçucu yağlardır.

Sabit Yağlar, doğamızdaki bitkilerin meyveleri ve tohumlarından elde edilmektedir. Genelde sıvı olarak gördüğümüz sabit yağları bazen katı olarak da görebiliriz. Uçucu Yağlar bitkilerden elde edilen bitkisel drogların yaprak, çiçek, meyve, kök, ya da kabuk gibi kısımlarından çeşitli metotlar ile elde edilen yağlardır.

Bitkisel Yağlar

Bitkisel Yağlar

Bitkisel Yağlar 2 gruba ayrılır. Sabit Yağlar ve Uçucu yağlardır.

Sabit Yağlar, doğamızdaki bitkilerin meyveleri ve tohumlarından elde edilmektedir. Genelde sıvı olarak gördüğümüz sabit yağları bazen katı olarak da görebiliriz. Uçucu Yağlar bitkilerden elde edilen bitkisel drogların yaprak, çiçek, meyve, kök, ya da kabuk gibi kısımlarından çeşitli metotlar ile elde edilen yağlardır.

20ml Bitkisel Yağlar

50ml Bitkisel Yağlar

250ml Bitkisel Yağlar